Preloader

Loading

Vizija

Kje dobiti informacije o delodajalcih, ki  ponujajo prakso?

Že med šolanjem aktivno spoznavamo svoje potencialne delodajalce. Dobra priložnost za preverjanje znanja, spoznavanje praktičnega reševanja izzivov in delovanja tima je praksa.

Na portalu praksa.org. je seznam vseh podjetij, ki trenutno nudijo prakso v njihovem podjetju pod nadzorom mentorja. Seznam ponudnikov oz. Podjetij prakse dopolnjujemo sproti. Obenem lahko objavljena podjetja, ki ponujajo prakso, kontaktirate direktno kar njih, bodisi preko emaila ali kontaktne številke, ki so objavljene.

V Sloveniji nažalost ne obstaja niti ena sama spletna stran, kjer bi bila objavljena podjetja, ki so pripravljena v svoje vrste vzeti neizkušene delavce, dijake, študente. Do poslovne ideje smo prišli na podlagi lastnih izkušenj. Tako se tisti, ki iščejo zaposlitve srečujejo s težavo, da morajo poslati na tisoče prošenj, da dobijo en odgovor nazaj. Zakaj je temu tako? Ravno zato, ker ljudje ne vedo kam se obrniti. Ravno to ponuja portal praksa.org.,  omogočiti iskalcem prve zaposlitve, da celo brez izkušenj pridejo v hiter kontakt s podjetniki, ki so jih pripravljeni uvesti v posel. Tukaj delamo spremembe, ki so dobre tako za iskalce prve zaposlitve, kot tudi za delodajalce.

Mi ne obljubljamo delavcev, niti ne ponujamo pravnih nasvetov. Smo le neprofiten portal, ki vam pomaga do vidnosti skozi odlično optimizacijo, skozi socialna omrežja in skozi pošiljanje elektronske pošte številnim prijavljenim članom, ki z veseljem spremljajo naše nove objave.

Torej zakaj potem oglašujejo podjetja na našem portalu?

Biti viden ni nič narobe in nikakor ne gre za spletne potegavščine. Biti viden pomeni, da vas ljudje opazijo, skozi našo vidnost, skozi naše pozicije, skozi socialna omrežja, kjer imamo na tisoče sledilcev, ravno zaradi tega, ker združujemo vse ponudnike prakse na enem mestu. Vi dobite trajno objavo v portalu, brez naknadnih stroškov, brez članarin, brez dodatnih položnic. Vizija tega portala je, da se podjetniki povežemo med sabo in gradimo projekt, ki je za vse nas dober. Da ne plačujete oderuške članarine zaposlitvenim portalom, ampak raje vložite nekaj malega v razvoj portala, nato, ga lahko trajno uporabljate brezplačno. Naš moto je “Mi pomagamo vam, da pridobite vidnost in vas delavci lažje najdejo, vi pomagate razvoju portala. Če bi si v Sloveniji vsi pomagali med sabo, bi Slovenija bila veliko lepša. Kajne?”

Kako se tržimo?

Portal tržimo na več različnih načinov in sicer po e-mailu, po telefonu, preko spletne naročilnice ter preporočilih. Veliko strank pristopi portalu preko naše spletne strani in se prijavi v sistem. Določeni nas sami kontaktirajo, ker so njihova partnerska podjetja že vpisana. Določen del stran pridobivamo s telefonskim marketingom. Imamo najbolj varen sistem naročil v Sloveniji. Pri nas so napake nemogoče. Stranka najprej privoli v naročilo in v dejstvo, da se klic posname, kot dokaz poslovne komunikacije. Nato stranke večinoma potrdijo SMS sporočilo da želijo vpis, kjer je jasno razvidno, da bo storitev opravljena. Stranki priložimo vse kontakte, da v primeru vprašanj kadarkoli lahko pokliče. Če nekaj dni še ustno preverimo naročilo. Stranko jasno vprašamo ali je storitev naročila in kdaj jo bo plačala. Vsebino dogovora pošljemo seveda na e-mail. Torej enkrat se človek lahko zmoti, dvakrat recimo, da je možno, da bi se pa štirikrat zmotila je nemogoče. Sistem je popolnoma varen in ne dopušča nobene nepoštene poslovne prakse. Stranka ima v skladu z zakonom ZVPOT možnost odstopiti od pogodbe na lep in miren način, kot je predpisano v OZ-1 9-11 člen.

Ali gre tukaj morda za goljufijo?

Tukaj nikakor ne gre za goljufijo. Ravno nasprotno, naša vizija je, da ne nasedate na goljufije različnih portalov, ki vam zaračunajo navaden oglas tudi po 550 EUR + DDV. Pri tem vam niti ne garantirajo, da boste delavca dobili. Ravno to je nepoštena poslovana praksa, da se podjetnike obira s tako visokimi zneski za prazen nič. A ni bolje, da vsak nekaj malega vloži v razvoj in sistem uporabljate brezplačno?

Kako poteka pri nas postopek, ko stranko pozovemo k plačilu?

Stranke so storitev naročile večinoma po telefonu, zato je postopek plačevanja računov izredno tvegan. Marsikateri podjetnik v Sloveniji, kljub podpisani pogodbi, ne plačuje svojih računov in tudi mi nismo izjema glede neplačnikov. Ko preverimo naročilo dva dni po naročilu vedno vprašamo stranko, kdaj približno bo storitev plačala. Torej osnutek tega dogovora skupaj z računom, ji pošljemo na e-mail. Naša elektronska pošta vsebuje povratnico, tako, da točno vemo, ko stranka prebere e-mail. Počakamo do izteka roka plačila in stranko še enkrat pokličemo. Gre za varen sistem tako za vas, kot tudi za nas. Nato stranko še enkrat vljudno pozovemo k plačilu, saj je valuta plačila potekla. V kolikor se stranka ne oglaša na telefon, se ji pošlje SMS sporočilo in poziv k plačilu zapadle valute. Stranka ima vse možnosti stopiti v stik z oddelkom za reklamacije in sicer na več možnih načinov. Po telefonu, po email-u, ki so ga prejeli, prek klepetalnika na spletni strani ali preko socialnih omrežjih.

Kdaj se pri nas storitev opravi?

Najprej stranko pokličemo in ji predstavimo ponudbo, jih tudi vprašamo, če lahko potrditev posnamemo.

Pošljemo ji SMS sporočilo z vsemi kontakti, da je razvidno, da gre za dogovor in stranka potrdi naročilo.

Čez 72 ur pokličemo stranko, da preverimo naročilo, ustno. Pri tem jo vprašamo “Ste naročili storitev, da jo opravimo zdaj in kam (email) vam pošljemo gesla in povzetek dogovora v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov za dostope?

Stranki odpošljemo vsebino dogovora na e-mail in počakamo 12 ur. V kolikor odgovori drugače ali se premisli. Nato se storitev v skladu z dogovorom opravi.

Storitev nikoli in nikdar ni opravljena, če stranka izrecno ne privoli, da jo opravimo že danes. Bodisi v SMS sporočilu ali ustno, če privoli, da se naročilo posname.

Ali je pozivanje k plačilu opravljenih storitev izsiljevanje?

Naše podjetje ima 98% plačilno disciplino, kar pomeni, da je večina podjetnikov poštenih. Nikoli v zgodovini poslovanja portalov, se še ni zgodilo, da bi kakšno stranko dali v izvršbo, kljub temu, da so nam nekatere naredile stroške in poslovno izgubo. Takim podjetnikom račune enostavno odpišemo in z njimi tudi sami ne želimo sodelovati, saj želimo našim uporabnikom portalov ponuditi le najboljše. Smo pa tudi mi velikokrat žrtve izsiljevanja s strani podjetnikov, ki grozijo z mediji, inšpektorati in podobno, zato smo v pogodbo dopisali, da je spore potrebno reševati na miren način in nikakor ne z grožnjami, katerih se poslužuje marsikateri podjetnik, ki ne želi računa plačati. Stranka ima več možnosti stornirati naročilo.

Odpiše na SMS sporočilo, da preklicuje ali enostavno pokliče in prekliče naročilo.

Ko se preveri naročilo in se ga vpraša ali je storitev naročil, enostavno prekliče naročilo.

Pošlje nam povratni e-mail, ko prejme gesla na e-mail, ki nam ga posreduje.

Zahteva direktorja na telefon, ki se vedno oglasi ali nazaj pokliče.

Kje pride do konfliktov s strankami?

Določene stranke se enostavno premislijo in ne želijo plačati računa. Določene partnerice, ko prejmejo račun za katerega, jih mož ni obvestil enostavno znorijo. Znajo biti zelo nespoštljive in izsiljevati. Kličejo v imenu naročnika, čeprav niso zaposlene v podjetju. Določeni so mnenja, da če niso podpisali nobene pogodbe, jim ni potrebni nič plačati, kljub temu, da so privolili v to, da se klic posname ali potrdili naročilo SMS sporočilo.

Kako rešiti konflikte?

Konflikte je potrebno reševati na miren način in v skladu z OZ-1 in ZVPOT, torej, brez groženj. Stranka lahko kadarkoli pokliče in zahteva oddelek za reklamacije. Lahko pošlje elektronsko pošto. Konflikt je potrebno reševati tako, da se z upnikom lepo dogovorita in rešita tako, da nihče ni v izgubi. Reklamacijo sprejmemo samo od naročnika storitev in nikakor ne od družnskih partnerjev, prokuristk, računovodkinj in podobno. Mi storitve prodamo zgolj samo direktorjem podjetij in od njih pričakujemo, lep posloven odnos v skladu z Obligacijskim zakonikom. Stranki v skladu z zakonom o varstvu potrošnikov ni potrebno navesti razloga zakaj se je premislila, nikakor pa ne sme reklamacije delati na način, da oškoduje obligacijskega partnerja, z grožnjo ali z izsiljevanjem.

Kdo je lastnik tega portala?

Trženja in podporo strankam na slovenskem tržišču opravlja podjetje MKCM d.o.o., ki zgolj ponuja brezplačno tehnično podporo v slovenskem jeziku in pomoč strankam, ki portal uporabljajo. Podjetje MKCM d.o.o. ne nosi nobene odgovornosti glede vsebine tega portala. Je prost za uporabo. Njegova storitev se nanaša zgolj na programiranje, ki ga opravi po opravljenem naročilu in pomoč v slovenskem jeziku. Torej MKCM d.o.o, podjetje opravi storitev zgolj samo za stranke, ki same izrecno naročijo vpis v portal v pisni ali ustni obliki z avdio posnetkom verodostojnosti naročila.

Kdo trži portal?

Direktor podjetja nikoli in nikdar ne kliče in ne ponuja storitev. Pravtako ne trži portala. Za trženje najamemo zunanje partnerje ali študente, ki opravljajo klice s svoje telefonske številke. Tak sistem imamo ravno zaradi varstva potrošnikov, da v primeru spora, se kontaktira direktno osebo, ki vam jo je storitev prodala.

Pravtako direktor ne stopa v kontakt s strankami pri reklamacijah ali ostalih opravilih. Za to ni pristojen, ampak zgolj osebe, ki so storitev prodale in se dogovorile z naročnikom. Vse kontakte imajo podjetniki neposredno z osebo, s katero so se dogovorili, da se storitev opravi. Vodstvo le preveri verodostojnost naročil, na podlagi potrjenega pisnega naročila ali posnetega klica, preden odpošlje račun. Torej so napake nemogoče.

Direktor podjetja je programer in se ukvarja samo z ustvarjanjem novih portalov, aplikacij in razvijanjem programerskih napredkov tega sistema. Portal tržijo osebe, ki so usposobljene za telefonski marketing.